Her er opskriften på en vidunderlig salat med spidskål med quinoa og æbler, og salaten kan blandt andet bruges som tilbehør til kylling og frikadeller.
Jeg elsker spidskål med quinoa, og spidskålen er jo fremragende i salatskålen.
Salaten er både mættende og meget sund, og quinoa er jo kendt for sine gode egenskaber.
Quinoa koges i øvrigt altid i forholdet 1:2 – altså en del quinoa til to dele vand. I denne opskrift er det en deciliter quinoa tlil to deciliter vand.
Spidskålsalaten her rækker fint til fire personer.
Opskriften med spidskål med quinoa indeholder:
1 lille økologisk spidskål
1 deciliter quinoa
2 deciliter koldt vand
2 økologiske æbler
1 bundt persille
Lidt citronsaft
Lidt olivenolie
Fremgangsmåde til spidskål med quinoa er:
- Du starter med at koge quinoaen. Skyl den først i lidt koldt vand fra hanen, og kom den derefter i en lille gryde sammen med to deciliter vand. Tilfør også lidt salt.
- Lad nu quinoaen simre i 15 minutter, hvorefter den køles af.
- Fjern de yderste blade på spidskålen, og snit den derefter i helt tynde strimler. Klem dem let i hænderne for at blødgøre kålen, og fordel den i et salatfad.
- Æblerne skæres i tynde både, der straks vendes i lidt citronsaft for at hindre de bliver brune. Lægges derefter over spidskålen.
- Den afkølede quinoa fordeles over salaten sammen med finthakket persille.
- Endelig drypper du lidt olivenolie over sammen med lidt citronsaft, og vender forsigtigt salaten rundt.
Velbekomme.