Er der noget bedre end at sætte sig med en skål med varm gulerodssuppe? Her er opskriften på en cremet og lækker suppe lavet af gulerødder.
Dette er en varm og lægger gulerodssuppe, der er godt for krop og sjæl.
Gulerødderne koges med kartofler og en bouillon, og krydres med både spidskommen og ingefær, der frembringer den lækre smag i suppen.
Til sidst cremes gulerodssuppen med lidt fløde.
Grøntsagsbouillon kan eventuelt laves af 1,3 liter vand, der koges op med tre bouillonterninger.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til Salatbarens hjemmelavede gulerodssuppe anvender du:
4-6 store gulerødder (cirka 400 gram)
2-3 kartofler (cirka 200 gram)
1 zittauerløg
3 fed hvidløg
1,3 liter grøntsagsbouillon
1 teske spidskommen
1 teske stødt ingefær
Lidt fløde
2 spiseskefulde citronsaft
Salt og peber
Sådan laver du den bedste gulerodssuppe:
- Start med at skrælle kartofler og gulerødder, hvorefter de skæres i mindre stykker.
- Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.
- Varm lidt olivenolie op i en tykbundet gryde og sauter løg og hvidløg ved middel varme i et minut.
- Kom gulerødder og kartofler med i gryden, og steg videre i et par minutter.
- Hæld så grøntsagsbouillon i og kog op. Kom spidskommen og ingefær ved.
- Kog nu suppen ved en lavere varme i cirka 20 minutter, så grøntsagerne koges møre.
- Stik en stavblender ned i suppen og blend den helt jævn.
- Tilsæt fløde, kog op og smag til med citronsaft, salt og peber. Der kan også tilsættes mere ingefær.
Den varme gulerodssuppe serveres straks sammen med friskbagt brød.
Note: I stedet for stødt ingefær kan du selvfølgelig anvende en frisk ingefær.
Se også disse artikler:
Salat med æbler og cashewnødder
Salatbarens kyllingetærte med grøntsager
Se også opskriften på verdens bedste lasagne
Hvad synes du om denne gulerodssuppe?
- Hjemmelavet gulerodssuppe