Risalamande synes jeg skal laves af risotto ris, i stedet for grødris. De koger ikke så nemt ud, og derfor får du en bedre konsistens i din risalamande.
Risalamande laves normalt på en risengrød med grødris, men prøv i stedet at bytte grødrisene ud med risottoris.
De koger nemlig ikke ud på samme måde som grødrisene, og derfor er helt perfekte til risalamanden.
Opskriften her passer med risalamande til cirka seks personer. Eventuelle rester sættes i køleskabet.
Til denne opskrift på risalamande anvender du:
2 deciliter vand
200 gram risotto ris
9 deciliter sødmælk
1 vaniljestang
50 gram sukker
75 gram mandelsplitter
4 deciliter piskefløde
Sådan laver du verdens bedste risalamande:
- Kom vandet i en tykbundet gryde, og lad det koge op. Kom så risene i, og lad det nu koge i et minuts tid under omrøring.
- Vaniljestangen flækkes og kommes i gryden sammen med sødmælk. Kornene fra vaniljestangen skal nok selv finde ud i grøden under kogningen, så du behøver ikke skrabe dem ud.
- Lad risengrøden koge op under grundigt omrøring, hvorefter der skrues ned på lavt blus.
- Låget lægges på og nu koges grøden ved den svage varme i cirka 20 minutter, hvor der skal røres indimellem, så du får den perfekte risengrød.
- Smag på grøden og når risene er tilpas kogte, ja så er grøden færdig. Men forvent omkring 20 minutter.
- Tag vaniljestangen op og lad nu risengrøden køle helt af. Det er vigtigt, at risengrøden er fuldstændig kold for at opnå den rigtige konsistens på din risalamande.
- Rør nu risengrøden godt igennem med sukker og mandelsplitter, så den bliver jævn i konsistensen.
- Fløden piskes til en god flødeskum, som med forsigtighed vendes ind i grøden. Jeg plejer at anvende en dejskraber til formålet.
Nu er risalamanden klar til servering – eller den kan stilles på køl, hvor holdbarheden er max. to døgn. Men du har nok spist den inden da.
Måske er disse opskrifter også noget for dig:
-> Så sund er broccoli for dit helbred
-> Opskrift på en vidunderlig broccolisalat
-> Sådan laver du en nem rødkålssalat
Hvad synes du om denne opskrift?
- Risalamande