Her er min opskrift på nemme æbleskiver, der aldrig slår fejl. Dejen er nem at piske sammen, og æbleskiverne har den helt rigtige smag og konsistens.
Det her er den helt klassiske opskrift på gammeldags og nemme æbleskiver, som alle kan lide.
Dejen er nem at piske sammen, og den skal blot hvile en halv time i køleskabet inden du begynder at bage æbleskiverne.
Resultatet er de helt rigtige æbleskiver, som er meget bedre end de købte.
Af hensyn til smagen vil jeg anbefale, at du steger æbleskiverne i lidt smør i stedet for olie.
Opskriften giver cirka 30 æbleskiver.
Til de nemme æbleskiver skal du bruge:
250 gram hvedemel
1 teske natron
2 teskefulde sukker
5 deciliter kærnemælk
En halv teske kardemomme
Lidt reven citronskal
2 æg
Sådan bager du verdens bedste æbleskiver:
- Hvedemel vejes af og blandes sammen med natron og sukker.
- Find piskeriset frem og pisk nu forsigtigt kærnemælken i så du får en god æbleskivedej.
- Tilsæt kardemomme og lidt reven citronskal. Pas på med citronen, så den ikke slår for meget igennem i smagen i æbleskiverne.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Stil æbleskivedejen på køl i 30 minutter.
- Varm en æbleskivepande op, kom en klat smør i hvert hul og fyld dem op med 2/3 dej. Vend dem når de har fået lidt farve, og bag dem færdig så de får den rigtige og runde form. Husk at komme ny smørklat i når du bager næste omgang af æbleskiverne, da det ogå tilfører smag.
- Den samlede bagetid er cirka fem minutter pr. hold æbleskiver.
Ved serveringen drysser du æbleskiverne med flormelis, og de nydes med lidt syltetøj til.
De kan eventuelt holdes lune i ovnen.
Se flere opskrifter:
Sådan laver du en lækker broccolisalat
Nem opskrift på boller i karry
Prøv Salatbarens kyllingetærte med rucola
Hvad synes du om disse æbleskiver?
- Æbleskiver