Boller i karry er en af de mest populære retter i Danmark, og her får du en virkelig nem og klassisk opskrift på boller i karry, som alle kan lide.
Boller i karry står nok på menuen i de fleste danske hjem. og det er da også en nem og lækker hverdagsret.
Her er min version, der er super simpel på de travle hverdage.
Du kan også lave karrysovsen med æble og løg, hvor du svitser æble i tern og finthakket løg med i smørret inden du kommer hvedemel i, og derefter følger opskriften herunder.
Men jeg synes sagtens retten kan klare sig uden. Karrysovsen kan selvfølgelig smages til med mere karry, hvis du har lyst til det.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til boller i karry skal du bruge:
500 gram hakket kalve- og svinekød med 10% fedt
1 teskefuld salt
Friskkværnet peber
1-2 finthakkede skalotteløg
1 æg
3 spisesekfulde hvedemel
1,5 deciliter mælk
1 liter vand
1 grøntsag bouillonterning
Til karrysovs anvender du desuden
2 store spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
5 deciliter af kogevandet fra kødbollerne
2-3 teskefulde karry
1 teskefuld gurkemeje
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du boller i karry:
- Kom det hakkede kød i en skål sammen med salt og lidt friskkværnet peber og ælt det godt igennem med en hånd. Jeg synes det fungerer bedst blot at ælte fars med hånden, så det vil jeg også anbefale dig at gøre.
- Hak skalotteløg helt fint og kom det i farsen sammen med et æg, hvedemel og mælk,
- Ælt igen farsen med en hånd indtil den har samlet sig, og farsen må ikke være for stiv i konsistensen, for så bliver kødbollerne for kedelige. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mælk. Omvendt må farsen heller ikke være for flydende, så den skal være tilpas lind.
- Stil den færdigæltede fars på køl i køleskabet i 30 minutter.
- Kog vandet op i en gryde sammen med bouillonterning, og form små kødboller. Kog dem cirka 10 minutter, og læg til side. Gem kogevandet til karrysovsen.
- Smelt smørret i en gryde og kom hvedemel ved. Tilsæt også karry og gurkemeje og pisk det sammen.
- Pisk så gradvist kogevand i indtil du har den rette konsistens, og du skal bruge 4-5 deciliter kogevand.
- Kog karrysovsen igennem ved en middel varme i 4-5 minutter for at fjerne melsmagen, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry.
- Kom kødbollerne i karrysovsen og varm dem igennem, hvorefter retten er klar til servering.
Boller i karry nydes med kogte løs eller eventuelt kogte kartofler.
Se også disse opskrifter:
-> Se hvorfor du skal spise meget mere spidskål
-> Opskriften på en virkelig lækker og nem broccolisalat
-> Se den bedste opskrift på gammeldags frikadeller
Hvad synes du om opskriften på boller i karry?
- Boller i karry